Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

SZAFI Reform Nyílgyökér liszt

SZAFI Reform Nyílgyökér liszt

A nyílgyökér vagy más néven maranta növény (Maranta arundinacea) az amerikai kontinens őserdeiben őshonos. A nyílgyökér az egyik legrégebb óta termesztett növény Dél-Amerikában, élelmiszerként való felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza.

A nyílgyökérliszt a növény gumóiból nyert, magas keményítőtartalmú liszt, amely egyre népszerűbb hazánkban is. 

A SZAFI Reform Nyílgyökérliszt egy gluténmentes, magas keményítőtartalmú, hintőpor finomságú liszt, ami sokoldalúan felhasználható a mindennapi sütés-főzés során. Használható sütemények, kenyerek, pékáruk vagy desszertek készítéséhez, mártások, szószok sűrítésére is.

Mivel gluténmentes alapanyag, a gluténérzékenyek étrendjében helyettesítheti a hagyományos lisztek használatát. Magas keményítőtartalma miatt a maglisztekhez képest jobb sütési tulajdonságokkal rendelkezik, de akár keverhetjük is azokkal a receptekben. Így nagyon jó állagú, puha gluténmentes kenyereket, tésztákat kaphatunk.

A SZAFI Reform Nyílgyökérliszt nagyon jó sűrítőhatással rendelkezik, ugyanis a kukoricakeményítőnél vagy a hagyományos búzalisztnél kevesebb is elég belőle a kívánt sűrűség eléréséhez. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek, pudingok és gyümölcszselék készítésére is. Hogy csomómentes legyen, a SZAFI Reform Nyílgyökér lisztet egy kis vízben célszerű kikeverni. A hőforrás elzárása után lehet az ételhez adagolni, a sűrítőhatása pedig szinte azonnal jelentkezik. Ha liszt helyett használjuk sűrítésre, akkor fele annyit kell belőle használni, mint amennyit a lisztből használnánk. Semleges ízű és színű, így a sütés során nem kell mellékízzel számolnunk, a SZAFI Reform Nyílgyökér liszttel készített gyümölcszselék pedig megtartják szép, átlátszó színüket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog